Mad

Røsti med friteret fisk og stikkelsbærpuré

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
4
Tid
30 min + 10 min

Tilberedning

 1. KARTOFFELRØSTI: Riv kartoflerne groft, og spred dem ud på et stykke bagepapir. Drys med lidt salt.
 2. Varm en pande op til lidt over middel varme. Sæt herefter en anretterring på panden, og tilføj en smule smør og olie – lige dele af hver.
 3. Tag cirka 50 til 75 gram kartoffelmasse, og pres sammen, så der løber lidt saft fra. Derefter presses kartoflen ned i anretterringen og steges gyldent.
 4. Efter to til tre minutter løfters ringen af, og kartoffelrøstien vendes med en palet. Når den er stegt færdig, lægges den på et stykke rent viskestykke eller køkkenrulle.
 5. FISKEN: Sørg for at der ikke er ben i fiskefileten. Tag en liter solsikkeolie eller anden smagsneutral olie. Varm olien op til 180 grader.
 6. Vend fisken i Pankorasp, og fritér den i en stålsi. Når den er gyldenbrun, løftes sien op af olien og holdes stadig ind over olien, så den lige får det sidste. Fisken må gerne være lidt blank i midten, så er den tilberedt perfekt.
 7. STIKKELSBÆRPURÉ: Fjern eventuelle stilke fra stikkelsbærrene. Hæld en smule vand i en gryde, og tilføj derefter stikkelsbærrene. Lad dem simre i 8 til 12 minutter, og smag til med sukker. Puréen er færdig, når bærrene springer, ved at du rammer dem med en ske.
 8. Puréen sies og eventuelt presses igennem en si. Hvis du synes, at den er for tynd, tilsættes en spiseske kartoffelmel rørt op med en spiseske vand med blender.
 9. Fyld puréen i sprøjtepose, og sæt den på køl, til det skal bruges.
 10. HOKKAIDOGRÆSKAR: Kog ingredienserne til syltelagen sammen, og lad det køle af. Skær skrællen af græskaret med en skarp kniv. Skær derefter både ud af græskaret. Skræl med en tyndskræller. Læg skiverne i den afkølede syltelage, og lad dem trække i mindst fire til seks timer.
 11. ANRETNING: Lun en kartoffelrøsti i ovnen. Skær fisken i to trekanter, og anret på røstien. Læg små dutter af stikkelsbærpuré rundt omkring. Slut af med strimler af den syltede hokkaido og eventuelt lidt urter.