Mad

Røsti med rødbedetatar og pocheret fisk

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
4
Tid
30 min + 10 min

Tilberedning

 1. KARTOFFELRØSTI: Riv kartoflerne groft, og spred dem ud på et stykke bagepapir. Drys med lidt salt.
 2. Varm en pande op til lidt over middel varme. Sæt herefter en anretterring på panden, og tilføj en smule smør og olie – lige dele af hver.
 3. Tag cirka 50 til 75 gram kartoffelmasse, og pres sammen, så der løber lidt saft fra. Derefter presses kartoflen ned i anretterringen og steges gyldent.
 4. Efter to til tre minutter løfters ringen af, og kartoffelrøstien vendes med en palet. Når den er stegt færdig, lægges den på et stykke rent viskestykke eller køkkenrulle.
 5. STIKKELSBÆRPURÉ: Fjern eventuelle stilke fra stikkelsbærrene. Hæld en smule vand i en gryde, og tilføj derefter stikkelsbærrene. Lad dem simre i 8 til 12 minutter, og smag til med sukker. Puréen er færdig, når bærrene springer, ved at du rammer dem med en ske.
 6. Puréen sies og eventuelt presses igennem en si. Hvis du synes, at den er for tynd, tilsættes en spiseske kartoffelmel rørt op med en spiseske vand med blender.
 7. Fyld puréen i sprøjtepose, og sæt den på køl, til den skal bruges.
 8. FISKEN: Tag en halv liter vand, og tilføj en smule salt. Sæt vandet til at simre.
 9. Læg fisken på en hulske. Sænk hulskeen ned i vandet, og lad fisken pocherer i tre til fem minutter alt efter størrelse. Den må gerne være lidt blank i midten, så er den tilberedt perfekt.
 10. PALMEKÅL: Riv bladene fra stilken, og fritér dem i 180 grader varmt solsikkeolie. PAS PÅ, det sprutter meget!
 11. RØDBEDETATAR: Skær Rødbederne i små tern. Derefter bages de i syv til ti minutter ved 180 grader med salt, olie og honning. Hak rødløget fint. Hak kapersne groft.
 12. Bland det hele sammen, og stil til side.