Rubbet flank med varme krydderier, knust kål og mash af sød kartoffel

16x9
Rubbet flank med varme krydderier, knust kål og mash af sød kartoffel Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
25 min + 30 min

Tilberedning

  1. De tørre krydderier kommes i en morter og knuses.
  2. Derefter gnides de ind i kødet, og steges hårdt på en tør pande i ca. 10-12 minutter. Det skal være lidt rødt i midten.
  3. Kødet skæres nu i tynde skiver.
  4. Kartoflerne skrælles og skæres i chunks.
  5. Derefter koges de i vand med salt i ca. 15 minutter.
  6. Hæld vandet fra kartoflerne.
  7. Mos nu kartoflerne med et piskeris.
  8. Smag til med salt og peber, lime og lidt brunet smør.
  9. Kålen snittes groft, og kommes i morteren.
  10. Bare lad de krydderier fra før være i, hvis der er en rest.
  11. Kom saft fra appelsin, lime og olie over i.
  12. Til sidst blandes og krydres der med salt og peber.