Rugbrød

16x9
Rugbrød. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Let
Tid
60 min

Tilberedning

  1. RUGBRØD: Til et ordentligt rugbrød skal du bruge en ordentlig surdej. Du kan spørge dig for i familien, om der er nogen, som har en eller du kan købe den i en helsekostforretning. Det er også muligt at lave sin egen surdej
  2. DAG 1: Bland det hele samme og lad det stå natten over på køkkenbordet med film over.
  3. DAG 2: Rør alle ingredienserne sammen med dejen fra dag 1 (OBS: husk først at tage en klat dej fra som surdej). Fordel dejen i smurt form/forme ca. ¾ fyldt.
  4. Lad det hæve til lidt under kanten og bag derefter ved 190 grader i ca. 1 ½ time bager du 2 brød kan bagetiden frokortes
  5. Opbevar rugbrødene i et klæde. Så kan de holde sig i cirka en uge, uden de bliver tørre.