Rullesteg med skysauce, kartoffelkugler og kålsalat

16x9
Rullesteg med skysauce, kartoffelkugler og kålsalat. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min + 120 min

Tilberedning

  1. RULLESTEG:
  2. Hvis du køber svineslaget ved slagteren, så kan du med fordel få ham til at tage sværen af.
  3. Slaget skæres til, så det er lige stort fra den ene ende til den anden.
  4. Fordel svesker, æbler, timian, hvidløg og citronskal på kødsiden og rul stegen til en ”pølse”. Snør stegen fra den tykkeste ende og ned.
  5. Brun stegen af på en panden og kom den i et ildfast fad.
  6. Kom lidt vand og eventuelt lidt sherry på panden, kog den af og hæld væden ved stegen.
  7. Kom stegen i ovnen ved 180 grader i cirka 1½ time. Sørg for, at der hele tiden er små 2 centimeter væde i det ildfaste fad. Vi skal bruge væden til en skysauce.
  8. Tag stegen ud efter 1½ time og lad den hvile i cirka 10-15 minutter.
  9. Tag snoren af og skær stegen i skiver.
  10. SKYSAUCE: Hæld væden fra det ildfaste fad i en lille gryde og kog den op.
  11. Smag eventuelt efter om den skal have lidt sherry eller en bouillonterning. Den må gerne være kraftig i smagen.
  12. Skær den kolde smør i små tern.
  13. Skru ned for varmen og pisk den kolde smør i væden.
  14. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt sukker og æbleeddike. Servér straks.
  15. KARTOFFELKUGLER:
  16. Du skal bruge et persiennejern til at lave kartoffelkuglerne.
  17. ”Udhul” bagekartoflerne indtil du har cirka 150-200 gram kartofler per mand.
  18. Hvis du har tid, så lad kartoffelkuglerne ligge i koldt vand en lille time.
  19. Tag kartoffelkuglerne op ad vandet og dup dem med et viskestykke, så der ikke er vand på dem.
  20. Steg kuglerne i godt med smør til de er gyldne og møre.
  21. Tilsæt timian og eventuelt lidt hvidløg til sidst.
  22. Salt dem med en god flagesalt og server dem med det samme.
  23. KÅLSALAT:
  24. Snit spidskålen fint og kom den op i en skål.
  25. Pluk grønkålen, vend den i olie og krydr med salt og peber.
  26. Kom kålene i ovnen på en bageplade til de er sprøde.
  27. Daubenton-kål svitses mør på en pande i godt med smør.
  28. Til sidst blandes al kålen sammen og smages til med citron, salt og peber.