Rustik kålsalat med nudler, hjerter, nyretapper og mellemgulv

16x9
Rustik kålsalat med nudler, hjerter, nyretapper og mellemgulv. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
45 min + 45 min

Tilberedning

  1. NYRETAPPER OG MELLEMGULV: Varm en pande, og smelt smørret, til det får nøddeduft. Steg nyretapperne og mellemgulv hårdt i cirka 3-4 minutter på hver side.
  2. Tilsæt hvidløg, når du vender kødet. Krydr med groft salt og peber.
  3. Pak kødet ind i et viskestykke eller madpapir, og lad det hvile i cirka 10-15 minutter. Det er vigtigt, at kødet ikke gennemsteges!
  4. Skær dem i tynde skiver, og sæt til side.
  5. LYNSTEGT HJERTE: Varm panden med 1 spiseske smør, og steg hjertestykkerne ved hård varme. De skal cirka have 3-4 minutter på hver side. De må gerne være rosa indeni.
  6. Til sidst tilsættes finthakket hvidløg og chili.
  7. Tag hjertestykkerne af varmen. Skær dem i tynde skiver, og sæt til side.
  8. GRØNT TIL SALATEN: Halvdelen af de skårne grøntsager tages fra og vendes i salaten til sidst. De to fed hvidløg i skiver skal steges med alle sammen.
  9. Steg grøntsagerne på den samme pande, som du brugte til kød og hjertestykker. Steg først hvidløg og rødløg, tilsæt herefter gulerødder og fennikel, og steg det godt.
  10. Herefter tilsættes peberfrugt og chili. Til sidst tilsættes tomater.
  11. Tag grønt af panden.
  12. KÅL: Vend grønkål med olie, og kom det på en bageplade. Krydder med salt og peber.
  13. Bag i ovnen på 200 grader, indtil de er sprøde. Vend dem lidt undervejs. De skal cirka have 10 minutter – men hold øje med dem.
  14. NUDLER: Kom nudlerne i en gryde, og hæld det kogende vand over. Lad dem stå, til de er møre. Si dem efterfølgende, og kom til side.
  15. SOYADRESSING MED RÅSYLTEDE AGURKER: Bland alle ingredienser sammen, og lad stå og trække I minimum 30 minutter.
  16. INDEN SERVERING: Varm panden op med lidt olie og smør. Steg nudlerne hårdt ved høj varme.
  17. Tilsæt grøntsagerne, varm dem igennem. Herefter varmes kødet med.
  18. Vend den overskydende friske kål, de friske grøntsager og koriander i, og server i det samme store fad. Dressing anrettes på siden.