Salat med bagte radiser, halloumi og syltede rødløg

16x9
Emma Martinys salat med bagte radiser, halloumi og syltede rødløg. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
35 min

Tilberedning

  1. SYLTEDE RØDLØG: Skær rødløgene i både eller ringe, og kom dem i et skoldet patentglas.
  2. Kom eddike, sukker, peberkorn og laurbær i en kasserolle, og bring det i kog, til sukkeret smelter.
  3. Hæld den kogende væske over løgene, luk glasset, og lad det stå indtil servering. Rødløgene kan holde sig på køl i flere uger.
  4. TAHINDRESSING: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til.
  5. SALAT: Tænd ovnen på 175 grader.
  6. Halvér radiserne, og fordel dem på en beklædt bageplade. Vend radiserne i olivenolie, drys med salt, og bag dem i 20 minutter, til de er møre og let gyldne.
  7. Skyl og tør ærteskuddene, og fordel dem på et fad.
  8. Rist græskarkernerne på en tør pande, til de begynder at poppe.
  9. Kom dem over på en tallerken, og lad dem køle af.
  10. Skær halloumi i tern, og steg dem sprøde på en pande.
  11. Fordel bagte radiser over ærteskudene, og dryp tahindressing over. Top med halloumitern, græskarkerner og syltede rødløg.