Saltbagt kylling med grillet l√łgsalat og hollandaisesauce

16x9
Saltbagt kylling med grillet l√łgsalat og hollandaisesauce. Foto: TV 2
Grad
Svær
Pers.
4
Tid
120 min

Tilberedning

  1. SALTBAGT KYLLING: Tænd et dejligt stort bål.
  2. Lave en saltdej ved at √¶lte salt, mel, vand og √¶ggehvide sammen til en glat og smidig dej. Pak dejen ind i et v√•dt viskestykke, og s√¶t p√• k√łl i en times tid. Rul dejen ud til cirka 1 centimeters tykkelse.
  3. Læg kyllingen på saltdejen med brystsiden nedad.
  4. Saml dejen omkring ryggen på kyllingen ved hjælp af viskestykket, som var det en pengepose. Vær omhyggelig med at få lukket eventuelle huller.
  5. Vend dejen med kyllingen indeni rundt, og glat dejen ud med et par våde hænder, så den er pæn og ensartet.
  6. Med en skovl laver du nu et hul midt i b√•let ved at skubbe gl√łder og br√¶nde til side.
  7. Plac√©r kylling heri, og d√¶k den med gl√łderne og br√¶ndet.
  8. Fyr gerne mere brænde på og se til, mens dejen bliver kulsort. Imens ligger kyllingen lunt og godt.
  9. Kyllingen skal bage i b√•let i cirka en time til halvanden afh√¶ngigt af st√łrrelsen p√• kylling og b√•l.
  10. Tjek eventuelt ved at lirke et stegetermometer indenfor. Det skal stå på 65-70 grader.
  11. Tag nu den sorte saltdej ud, og lad den hvile i 30 minutter. Denne del b√łr ikke undlades.
  12. Servér på bordet, og bræk den op foran dine gæster.
  13. L√ėGSALAT: Br√¶nd porrene, indtil de er sorte og bl√łde i midten. Tr√¶k alt det sorte af, og fl√¶k porrene p√• langs.
  14. R√łdl√łgene fl√¶kkes p√• langs og grilles, indtil de er helt sorte p√• sk√¶residen. Del l√łgene i b√•de og l√¶g dem op i en kasserolle. Tils√¶t lidt ahornsirup og lidt √¶bleeddike, og kog v√¶sken helt ind, indtil det glaserer omkring l√łgene.
  15. L√¶g bananskalottel√łgene direkte i gl√łderne, indtil de virker m√łre. Sk√¶r bunden af, og smut dem som en mandel.
  16. L√¶g elefanthvidl√łgene i kanten af b√•let, indtil de virker m√łre. Sk√¶r bunden af, og smut dem som en mandel - ligesom bananskalottel√łgene.
  17. Grill for√•rsl√łgene, s√• de f√•r godt med farve.
  18. Anret alle l√łgene sammen i en sk√•l, og tils√¶t olie og purl√łg.
  19. HOLLANDAISE: Smelt sm√łrret i en gryde, og sl√• et par √¶ggeblommer ud i en kasserolle.
  20. Tilsæt æbleeddike og salt til æggeblommerne, og pisk dem over varmen fra bålet, indtil det virker tykt og cremet.
  21. Tag kasserollen fra varmen, og tils√¶t sm√łrret lidt ad gangen under konstant piskning.
  22. N√•r alt sm√łrret er optaget, smager du saucen til med salt og eddike.