Saltet caramel cheesecake

16x9
Saltet caramel cheesecake. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
8
Tid
120 min

Tilberedning

  1. SALTET KARAMELSAUCE: I en stegepande blander du sukker, vand og salt og varmer sukkeret op i ca. 8-10 minutter.
  2. Du skal ikke røre undervejs, men bare holde øje med det. Efter 10 minutter vil det langsomt skifte farve fra lys gylden til mørk gylden.
  3. Det er vigtigt, du passer på, at det ikke bliver for mørkt. Når det er ravfarvet, tager du det af varmen, og rører dit smør i.
  4. Hæld forsigtigt fløden ved, det vil boble og syde.
  5. Når det hele er blandet, sætter du panden tilbage på varmen og lader det koge i 1 minut.
  6. Tag det af varmen, og hæld det på glas.
  7. BUNDEN: Forvarm ovnen til 180 grader, beklæd bunden af en springform på 23 cm med bagepapir, og sæt formen til side.
  8. Smelt smørret i en gryde ved lav varme, så du ikke bruner det. Knus, eller blend dine kiks. Når de er helt pulveriserede, hælder du dit smeltede smør og sukker ved og blander det, til det er klumpet.
  9. Nu kommer du massen i din springform og presser den ud og lidt op langs siderne. Her er det rigtig godt at bruge et fladbundet glas til at trykke bunden tæt sammen.
  10. Stil nu formen på køl, mens du laver fyldet.
  11. FYLDET: I en mellemstor skål pisker du flødeost, sukker og hvedemel, til du har en ensartet masse.
  12. Tilsæt nu æggene et ad gangen, og pisk i 1 minut mellem hvert æg. Husk af og til at skrabe bunden og siderne, så du ikke har klumper af flødeost i massen.
  13. Nu tilsætter du vaniljeekstrakt, karamelsauce og fløde og pisker, til det er godt blandet.
  14. Tag din springform ud af køleskabet, og hæld massen ved.
  15. Bag nu din cheesecake i 20 minutter ved 180 grader, skru herefter ned til 120 grader, og lad den bage videre i 60-90 minutter.
  16. Efter 60 minutter kan du se til kagen ved at banke på den med en finger. Den må gerne være våd og blævre lidt i midten på størrelse med din håndflade.
  17. Kanten skal være fast. Dette kan kræve et par forsøg, men når du har knækket koden, er det det hele værd.
  18. Når kagen er færdig, tager du den ud og kører en kniv rundt langs kanten, så den ikke flækker, når den krymper i køleskabet.
  19. Sæt kagen på køl natten over.
  20. Lige inden servering hælder du din saltede karamelsauce over kagen og voila, så er den klar.
  21. TIP: Når du skærer kagen, skyller du kniven under den varme hane efter hver skive. Så får du hele, perfekte stykker.
  22. Du kan eventuelt pynte med lidt hakkede pecannødder eller frugt. Eller lidt flødeskum.