Schnitzelburger

16x9
Schnitzelburger. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4

Tilberedning

  1. SCHNITZELBURGER: Kog kartoflerne møre, og stil dem koldt. Skær kartoflerne i skiver, når de er kolde.
  2. Bank schnitzlerne med en kødhammer, og panér dem i mel, sammenpisket æg og rasp. Steg schnitzlerne ca. 3-4 minutter ved svag varme på begge sider afhængigt af tykkelse. Krydr dem med salt og peber.
  3. Tag schnitzlerne af panden, og tilsæt lidt smør. Bras kartoflerne gyldne, og krydr dem med salt og peber.
  4. Sautér de finthakkede løg i en lille gryde, og tilsæt ærter. Varm igennem.
  5. Servér hele herligheden med mayonnaise, syltede agurker, dreng og masser af brun sovs.
  6. MAYONNAISE: Kør æggeblommerne, sennep, salt og eddike sammen, til den bliver cremet. Gerne på en termomixer. Tilsæt herefter olien.
  7. SOVS: Bring afkoget til kogepunktet. Hæld safterne fra bradepanden i gryden. Lad fedtet samle sig på toppen af sovsen, og skum fedtet væk bortset fra ca. 1 cm.
  8. Drys eller sigt 2 spsk. hvedemel til ca. 0,5 liter sauce (dvs. fire spsk. til 1 liter). Lad fedt og mel synke til bunds. Pisk nu sovsen sammen, og kog den ind til passende intensitet og konsistens. Smag til med salt og peber, og giv farve med kulør.
  9. FARFARS BOLLER: Kom alle ingredienserne i en røreskål. Kør dejen sej i røreskålen i minimum 20 minutter. Dejen skal hæve minimum to timer, og hver bolle skal veje 120 g.
  10. Sprøjt herefter dejen med æg og mælk med en forstøver. Bag dejen i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 8–10 minutter (bollerne må først skæres, når de er kølet af).