Scones med kardemomme og orangeblomst-glasur

16x9
Grad
Let
Pers.
10
Tid
60 min + 12 min

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 220 grader almindelig varme.
  2. Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og tilsæt smørret.
  3. Gnid smørret ind i melet, indtil det har en rasp-lignende tekstur. Der må gerne være lidt klumper af smør imellem, det giver en lækker flaget tekstur i den færdige scone.
  4. Lav et hul i midten af melblandingen, og tilsæt kærnemælk.
  5. Arbejd hurtigt dejen let sammen uden at ælte. Den skal nærmere samles.
  6. Dejen skal ikke være ensartet, jo mindre du ælter, jo lettere og porøse bliver dine scones, hvorimod det modsatte er tilfældet, hvis du ælter dejen for meget.
  7. Tryk den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på cirka 3 centimeter.
  8. Tryk sconesene ud med et glas eller lignende cirka 6 centimeter i bredden, pensl dem med mælk, og drys med en smule sukker.
  9. Bag dem 12 minutter, indtil overfladen er gylden og sprød.
  10. Lad sconesene køle lidt af, imens du rører en tynd glasur.
  11. Fordel over de stadig lune scones, og nyd dem samme dag.