Scones med lemoncurd

16x9
Scones med lemoncurd. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
45 min

Tilberedning

  1. LEMONCURD: Riv skallen af fire af citronerne.
  2. Pres saften af alle seks citroner.
  3. Sigt saften op i en kasserolle, og tilsæt også den revne skal.
  4. Slå æggene op i, pisk dem sammen, og pres dem gennem en sigte, inden de kommer i gryden.
  5. I med flormelis også, og pisk det godt sammen med et piskeris.
  6. Sæt gryden på komfuret på 6 ud af 10 på varmen, og kom en dejskraber i kasserollen.
  7. Varm det op, mens du skraber bunden fri hele tiden. Du bliver ved i cirka 5-7 minutter, til det tykner lidt.
  8. Pisk eventuelt klumper ud, men stop gerne, før det klumper.
  9. Pisk nu smør i, til det er opløst.
  10. Kom lemoncurden på et eller flere glas. Sæt det i køleskabet.
  11. SCONES: Mel, sukker, bagepulver, salt og smør køres sammen til en crumble. Har du ikke en røremaskine, bruger du bare fingrene.
  12. I med kærnemælken og rør det hurtigt sammen.
  13. Saml dejen på et meldrysset bord, og rul dejen ud med en kagerulle i cirka 1,5 centimeter tykkelse.
  14. Nu kan du stikke dem ud i 14 stykker, eller du kan skære dem firkantede.
  15. Pensl dem alle sammen med et sammenpisket æg med ganske lidt vand i.
  16. Bag dem ved 230 grader varmluft i 10 minutter.
  17. Imens piskes fløden til let flødeskum.