Sild som Sashimi

16x9
Sild som Sashimi Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
20 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE: Hvis silden ikke har være frosset skal den i fryseren i 24 timer, da den skal serveres rå.
  2. Sæt risene til at koge efter pakkens anvisninger
  3. Filetér silden og fjern rygben, bugben og skind – Stil på køl
  4. Halver Pak Choi eller skær spidskål i 1/8 dele
  5. Lad risene køle let af i et fladt fad – De skal være lune men ikke dampe mere.
  6. Drys med lidt salt og eddike og vend så risene forsigtigt sammen – Vær tålmodig og grundig. Hvis du rører rundt bliver det til grød - ikke lækkert.
  7. Når risene er smag til og klistrer let sammen dampes kålen kort og risene drysses med fintskåret forårsløg.
  8. Ved servering skæres silden i mundrette hapsere skråt på tværs af fileten.
  9. Drup i en blanding af yuzu og soja og går der samme med din kål – Bland spis og hyg. Evt. med en slurk saké til.