Skidne æg med kapers, kål og kartofler

16x9
Skidne æg med kapers, kål og kartofler Foto: TV 2
Pers.
4
Tid
30 min

Tilberedning

  1. Varm mælken op med laurbærblade, hvidløg i tynde skiver og løg i skiver. Du putter en masse smag i mælken som skal være basen i din sovs. Mælken må godt lige koge og lad den så trække 5-10 min.
  2. Imens sættes æggene over i kogene vand og koges til de er smilende. Ca. 6 ½ min.
  3. Rengør kålen og skær den i grove stykker og sæt derefter kartoflerne til at koge.
  4. Smelt smørret i en gryde og vend melet i - lad det simre sammen under lav varme et par minutter.
  5. Tilsæt nu 1 dl vand og pisk kraftigt. Tilsæt herefter lagen fra kapersne og pisk videre.
  6. Forsæt herefter med at tilsætte den lue mælk lidt efter lidt, imens du pisker, for at undgå klumper.
  7. Vent med at tilsætte al mælken, så du ikke får for tynd en sovs. Lad den koge op og se hvor den lander. Er den for tyk så smag til med lidt af hvidvinen og mere mælk. Balancer sødme og syre.
  8. Til sidst smages sovsen til med sennep, salt, peber og grovhakkede kapers.
  9. Put kålen i sovsen og lad den stå og simre let på lavt blus. Så passer det med, at den har bid, men er mør, når den skal serveres.
  10. Pil æggene og læg dem i sovsen - eller læg æggene i et fad og hæld sovsen over.
  11. Server med de kogte kartofler og drys med masser af urter evt. også en skive rugbrød med tandsmør.