Skipperlabskovs med smør, purløg, syltet grønt og ristede løg

16x9
Skipperlabskovs med smør, purløg, syltet grønt og ristede løg. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
60 min + 90 min

Tilberedning

  1. SKIPPERLABSKOVS: Kødet skæres i tern. Vil du reducere kogetiden, så skær det i lidt mindre stykker (cirka 1x1 centimeter).
  2. Svits løgene i lidt smør, og kom kød, peber og laurbær i gryden.
  3. Tilsæt suppen/vand, og bring i kog. Den skal stå og simre i cirka 45 minutter.
  4. Herefter tilsætter du lidt over halvdelen af kartoflerne. Skær dem gerne i mindre stykker, så har de nemmere ved at koge ud.
  5. Efter en lille time tilsættes de sidste kartofler. Rør rundt i gryden undervejs.
  6. LYNSYLTEDE RØDBEDER OG LØG: Grønt skæres og kommes i en skål. Eddike og vand koges op sammen med sukkeret. Jeg foretrækker den til den søde side, men ikke for sød. Smag til med salt, peber og eventuelt chilisauce.
  7. Kog rødbederne og løg i lagen cirka 20 minutter. Lad den herefter stå til afkøling i 20 minutter før servering.
  8. Hæld eventuelt lidt af væden fra. Kan sagtens gemmes i køleskabet i lufttæt glas. Ellers lav den løbende, som du har overskud af grønt. Alle grøntsager kan anvendes.
  9. RISTEDE LØG: Varm olien i en gryde. Hellere lidt for stor, da olien bruser op, når du rister løgene.
  10. Når olien er godt varm, vender du løgskiverne i melet, som du har tilsat salt, peber og timian.
  11. Når de er gyldenbrune, så tages de forsigtig op ad gryden og dryppes af på et stykke køkkenrulle. Så er de klar til servering.
  12. Server straks med purløg, rugbrød og koldt smør i tern. Jeg kan også godt lide den med ristede løg.