Livsstil

Skyr med æblekompot, peanutbutter og hjemmelavet chokolade-hasselnød-granola

Sværhedsgrad
Let
Personer
2
Tid
45 min

Tilberedning

  1. Begynd med at sætte æblekompotten over: Skræl æblerne, skær i tern, og kom dem i en gryde sammen med vand, rørsukker og vaniljesukker.
  2. Kog op ved lav varme, og brug eventuelt grydeskeen til at mose æblestykkerne, så du får en sammenhængende masse. Stil på køl.
  3. Imens æblekompotten koger, kan du sætte granolaen over: Tænd ovnen på 180 grader. Rist hasselnødderne, så de bliver sprøde og gyldenbrune.
  4. Blend de udstenede dadler med kokossukker, kakaopulver, vand, salt, oliven- og solsikkeolie og halvdelen af de ristede hasselnødder. Det skal blendes til en sammenhængende masse.
  5. Vend nu hasselnød-dadel-massen grundigt i havregryn og solsikke- og græskarkernerne.
  6. Kom granolaen på en bageplade med bagepapir, og fordel jævnt. Kom den i ovnen, og bag i cirka 20 minutter ved 180 grader – vend gerne granolaen et par gange.
  7. De resterende hele hasselnødder, tranebær og chokoladestykker skal i helt til sidst, når granolaen har været i ovnen og er kølet lidt ned. Opbevar i en lufttæt beholder.
  8. Anret skyr i en skål med en spiseske kompot, en spiseske peanutbutter og en håndfuld granola.