Små æbletærter med kanel

16x9
Små æbletærter med kanel. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
12
Tid
120 min + 20 min

Tilberedning

  1. I en foodprocessor blandes hvedemel, salt og sukker. Tilsæt smør, til du har en krummet masse.
  2. Hæld nu det iskolde vand i dejen, til den akkurat er samlet til en klump.
  3. Tag dejen op, og del den i to kugler. Mas dem flade, pak dem i film, og sæt dem på køl i minimum 1 time eller natten over.
  4. Lav fyldet, mens de køler.
  5. I en gryde blandes æbler, sukker, kanel, salt, portvin og vand. Bring det i kog under konstant omrøring, så æblerne ikke brænder på.
  6. Når æbler begynder at blive bløde, tilsættes majsstivelse. Rør rundt, til massen tykner. Det tager cirka 1-2 minutter.
  7. Tag gryden af varmen, og lad fyldet stå og køle. Fyldet må ikke være varmt, når tærterne samles, så smelter dejen.
  8. Beklæd derefter to bradepander med bagepapir.
  9. Forvarm din ovn til 200 grader almindelig varme.
  10. Tag den ene dej fra køl ud, og rul den ud på et meldrysset bord, cirka 3 millimeter tyk. Med en udstikker eller et glas på cirka 9 centimeter udstikkes 12 tærtebunde. Kan du ikke lave alle 12, samles dejresterne, de rulles ud igen. Sæt dine 12 bunde på køl i 15 minutter, og gentag med den anden dej.
  11. Når bunde og toppe har været på køl i 15 minutter, skal tærterne samles. Tag 2 tesker af dit æblefyld, og placer i midten af en bund. Pensl kanterne forsigtigt med lidt vand, og læg en top ovenpå
  12. Med en gaffel dyppet i mel forsegler du kanterne på din lille tærte ved at presse den ned i kanten hele vejen rundt.
  13. Gentag med alle 12 tærter. Med en skarp kniv laver du 3 snit i toppen på tærterne.
  14. Pensl alle tærterne forsigtigt med piskefløde, drys med sukker, og bag dem i 24-30 minutter afhængig af din ovn. De skal være gyldenbrune på toppen.
  15. Tag dem ud, og lad dem køle lidt, inden de serveres med enten iskold flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis.