Små æbletærter med kanel

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 12
- Tid
- 120 min + 20 min
Tilberedning
- I en foodprocessor blandes hvedemel, salt og sukker. Tilsæt smør, til du har en krummet masse.
- Hæld nu det iskolde vand i dejen, til den akkurat er samlet til en klump.
- Tag dejen op, og del den i to kugler. Mas dem flade, pak dem i film, og sæt dem på køl i minimum 1 time eller natten over.
- Lav fyldet, mens de køler.
- I en gryde blandes æbler, sukker, kanel, salt, portvin og vand. Bring det i kog under konstant omrøring, så æblerne ikke brænder på.
- Når æbler begynder at blive bløde, tilsættes majsstivelse. Rør rundt, til massen tykner. Det tager cirka 1-2 minutter.
- Tag gryden af varmen, og lad fyldet stå og køle. Fyldet må ikke være varmt, når tærterne samles, så smelter dejen.
- Beklæd derefter to bradepander med bagepapir.
- Forvarm din ovn til 200 grader almindelig varme.
- Tag den ene dej fra køl ud, og rul den ud på et meldrysset bord, cirka 3 millimeter tyk. Med en udstikker eller et glas på cirka 9 centimeter udstikkes 12 tærtebunde. Kan du ikke lave alle 12, samles dejresterne, de rulles ud igen. Sæt dine 12 bunde på køl i 15 minutter, og gentag med den anden dej.
- Når bunde og toppe har været på køl i 15 minutter, skal tærterne samles. Tag 2 tesker af dit æblefyld, og placer i midten af en bund. Pensl kanterne forsigtigt med lidt vand, og læg en top ovenpå
- Med en gaffel dyppet i mel forsegler du kanterne på din lille tærte ved at presse den ned i kanten hele vejen rundt.
- Gentag med alle 12 tærter. Med en skarp kniv laver du 3 snit i toppen på tærterne.
- Pensl alle tærterne forsigtigt med piskefløde, drys med sukker, og bag dem i 24-30 minutter afhængig af din ovn. De skal være gyldenbrune på toppen.
- Tag dem ud, og lad dem køle lidt, inden de serveres med enten iskold flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis.