Små jordbærkager

16x9
Små jordbærkager. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
6
Tid
20 min + 60 min

Tilberedning

  1. DEJEN: Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland dem med en skefuld sukker
  2. Kom alle ingredienser i en foodprocessor, og k√łr til dejen er ensartet
  3. Kom dejen i en form (15x25 cm), og bag ved 190 grader i 30 min.
  4. Kom den p√• k√łl i min 1 time - gerne dagen inden
  5. Når kagen er helt kold stikkes den ud med en lille rund udstikker
  6. JORDBÆRSAFT/SIRUP: Skær jordbær i stykker, og kog dem op med vand og sukker i ca. 15 min.
  7. Pres citronen og kom den i jorbærmassen
  8. Si jordbærsaften fra og gem den på en flaske (den er også lækker med danskvand).
  9. ITALIENSK MARENGS MED JORDBÆR: Kog saft og sukker op til en sirup på 118 grader - Pisk hviderne imens
  10. Tilsæt siruppen i hviderne i en tynd stråle, mens du pisker
  11. Pisk til det er h√•rdt og spr√łjt p√• mazarinen