Mad

Små tærter med cremet limefyld og sprød kokosbund

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
12
Tid
60 min + 120 min

Tilberedning

 1. FREMGANGSMÅDE: Forvarm din ovn til 180 grader almindelig varme. Smør en 12 styk muffinform med smør eller nonstickspray, og sæt den til side.
 2. I en røremaskine eller en skål med en håndmikser pisker du smør og sukker på lav hastighed, til det er cremet.
 3. Tilsæt nu æggeblommer og vanilje, og pisk, til det er samlet. Husk at skrabe kanterne på skålen undervejs. Tilsæt hvedemel, kokos og salt, og pisk, til det er jævnt. Tilsæt vand, og pisk nu, til det lige akkurat er blandet og samlet.
 4. Del din dej i 12 lige store klumper, og pres dem ud i dine muffinforme lidt op ad kanten, så de bliver til en lille version af en tærteform. Pres eventuelt midten af dejen ned med et fladbundet glas.
 5. Når alle 12 er formet, stikker du hul med en gaffel i tærtebundene, så de kan få luft, når de bager. Sæt på køl i minimum 15 minutter eller natten over.
 6. Bag dine tærtebunde i forvarmet ovn i 15-18 minutter, og hold øje. De skal blive let gyldne i kanten. Tag dem ud, og lad dem køle helt af. Mens de køler af, kan du lave fyldet.
 7. Når de er kølet ned, kan du med en lille spatula vippe dem ud af din muffinform. Sæt dem på en bagerist eller i et fad, hvor de står lige.
 8. I en lille skål masserer du sukker og limeskal, så sukkeret bliver helt parfumeret af lime. I en gryde blander du nu fløde og din limesukker, rør undervejs, til sukkeret er opløst. Den må ikke komme op at koge.
 9. Når sukkeret er opløst, tages gryden af varmen, og du pisker limesaft, vanilje og salt i fløden.
 10. Nu skal fyldet fordeles i dine 12 afkølede tærteforme. Da fyldet er meget flydende, anbefaler jeg, at man bruger en kande eller en sovseske.
 11. Fyld tærteformen 1/3 op, så det ikke vælter ud. Sæt på køl i minimum to timer, til fyldet har sat sig eller natten over.
 12. Server med friskrevet limeskal og/eller iskold flødeskum.