Mad

Smørrebrød med kartofler og friteret hummerhale og aioli

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
4
Tid
30 min + 10 min

Tilberedning

  1. Mayonnaise:
  2. Sørg for, at æg og olie er samme temperatur.
  3. Hæld alle ingredienserne i et blenderglas. Først blommerne, derefter eddike og til sidst olien. Du kan nu se, at ingredienserne lægger sig i lag.
  4. Sæt stavblenderen helt ned i bunden af glasset. Start og blend nu, mens du holder stavblenderen stille nede ved bunden. Efter kort tid vil du se, at mayonnaisen begynder at blive tyk.
  5. Nu kan du løfte blenderen lidt op og ned, så du får en god, tyk konsistens. Mayonnaisen kan eventuelt tyndes op med lidt vand.
  6. Har du ikke en stavblender, kan du bruge en almindelig elpisker: Pisk æggeblommer, dijonsennep, eddike og salt sammen med en elpisker i en skål.
  7. Sørg for, at æg og olie er samme temperatur.
  8. Tilsæt langsomt olie i en tynd stråle, imens du pisker. Tilsæt stille og roligt mere olie, indtil du opnår den letfede mayonnaise
  9. Aioli:
  10. Blend purløg, dild, lidt olie, lidt honning, salt og hvidløg sammen.
  11. Bland det sammen med den mængde mayonnaise, som du synes passer.
  12. Kartofler:
  13. Kog kartoflerne (med skræl) i saltet vand, eventuelt med lidt løvstikke.
  14. Jeg har kartoflerne i vandet og koger vandet op. Når det koger, slukker jeg.
  15. Jeg lader kartoflerne trække i vandet i en til halvanden time. Så er de perfekte til smørrebrød, salater med mere. Skær top og bund af kartoflerne, så de er lige høje/lange.
  16. Jomfruhummerne:
  17. Panér jomfruhummerne, først mel, så æg og derefter rasp. Steg dem i olie maks. to minutter.
  18. Tilberedning:
  19. Læg lidt salat på brødet.
  20. Derpå stilles kartoflerne, så skærefladen vendes op.
  21. To jomfruhummere lægges på skrå, og til sidst lidt dutter af aiolien eller i striber over smørrebrødet.
  22. Slut af med lidt dildkviste.