Smørstegte hveder med pocheret æg, hollandaise og fjordrejer

16x9
Smørstegte hveder med spinat, pocheret æg, hollandaise og fjordrejer. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 10 min

Tilberedning

  1. POCHERET ÆG: Bring vandet i kog, og tilsæt eddike.
  2. Slå æggene ud i fire små skåle. Skru ned for varmen til vandet, så det ikke buldrekoger.
  3. Kom æggene i ét efter ét ved at hælde ægget forsigtigt ned ved overfladen i kanten af gryden. Lad ægget simre lige under kogepunktet i cirka 3,5 minut.
  4. Tag æggene op med hulske, og lad dem dryppe af på et viskestykke. Krydr med salt og peber.
  5. SPINAT: Smelt smørret på en pande eller gryde. Kom spinaten på og steg, indtil spinaten falder sammen. Tilsæt skalotteløg. Smag til med lidt salt
  6. HOLLANDAISE: Smelt smørret. Sæt det til side, så vallen skiller fra og ligger på bunden – her skal du kun bruge smørfedtet.
  7. Kom eddike og citron i en gryde. Lun op under svag varme. Når eddiken er lidt varmere end stuetemperatur, kommes æggeblommerne i, og der piskes nu på livet løs over svag varme.
  8. Hold hele tiden øje med bunden af gryden - hvis ægget sætter sig , er det for varmt. Tag da til side og pisk, til det er kølet lidt af.
  9. Fortsæt med piskningen, indtil alle luftbobler er ude af saucen, og den er begyndt at tykne. Kom det afklarede smør i lidt efter lidt. Hvis saucen bliver for tyk, kan den spædes op med lidt vand.
  10. Smag til med lidt salt, peber og eventuelt lidt ekstra citronsaft.
  11. SMØRSTEGTE HVEDER: Halver hvederne. Steg dem gyldne i smørret, og kom sauteret spinat på.
  12. Læg de pocherede æg på spinaten, og kom lidt hollandaise på.
  13. Kom pillede fjordrejer udover samt purløg og friskkværnet peber.