Solbær gløgg med rommarinerede solbær

16x9
Billede på vej. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
8
Tid
30 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE: Rommarinerede solbær - kom tørrede solbær og rom i et skoldet syltetøjsglas og lad stå i 1-2 måneder.
  2. Start gerne 2 måneder før så solbær gløggkoncentratet får lov til at trække (minimum 24 timer) - kom alle ingredienserne i en gryde, kom krydderierne i en tepose med knude på og kog og ved svag varme. Lad gløggen simre i et par timer.
  3. Tag krydderiposen og citron- og appelsinskiverne op af gryden og blend solbærene til en fin pure.
  4. Kom teposen og solbærpureen på et skoldet glas og opbevar køligt.
  5. Start gerne dagen før med de råsyltede solbær (eller minimum 8 timer) - bland solbærene med store stykker appelsinskaller og sukkeri et syltetøjsglas. Lad stå på køl natten over.
  6. Kog æblemost og gløggkoncentrat op til kogepunktet. Kom rom, de rommarinerede solær, en spsk råsyltede solbær i glasset og hæld den kogende solbærgløgg udover. Pynt med appelsin.