Sommerhummer med bid

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 2
- Tid
- 60 min + 30 min
Tilberedning
- FREMGANGSMÅDE – HUMMERKLO: Hummerkloen slås, og kødet pilles ud. Vendes med olivenolie og lime samt salt og peber.
- TORTILLAER: Bland ingredienserne godt. Rul dejen til ti små kugler. Varm tortilla-jern op, og kom olie på. Læg den lille kugle på – klem låget over, og steg i et par minutter.
- HVIDLØGSMAYONNAISE: Æggeblommer piskes med salt, peber, sennep, saft og citronskal. Tilsæt begge slags olie i en tynd stråle, til en fed konsistens er opnået. Smages til med hvidløg.
- HUMMERHALEN: Halen flækkes. Bland ingefær og den købte chilisovs, og smør blandingen på hummeren. Grilles hårdt i tre-fire minutter. Brødet grilles. Smør lidt hvidløgsmayo på, og læg derefter hummer på. Top med lidt tyndt skåret løg på toppen.
- HUMMERSALAT: Rør cremefraiche med paprika, ketchup, hvidløg, salt og peber samt fintsnittet purløg. Kom plukket hummer i samt det sidste af grøntsagerne. Lægges på grillet toast.