Sommerkradser med hjemmelavet sennep, ristede løg og agurkesalat

16x9
Sommerkradser med hjemmelavet sennep, ristede løg og agurkesalat Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
10
Tid
120 min + 30 min

Tilberedning

  1. BRIOCHE: Mælken lunes og gæren smuldres i. Tilsæt herefter salten.
  2. Blandingen hældes i en skål og æggene tilsættes og det piskes. Tilsæt mel og ælt dejen sammen - lad det stå lidt.
  3. Hak smørret i små tegn og rør det sammen med sukkeret. Bland det lidt efter lidt sammen med den anden blanding. Rør det sammen med maskine til dejen er blank - lad dejen hæve i skålen i to timer.
  4. Herefter tages dejen ud, og der hældes lidt mel på bord og fingre. Rul dejen i små lange brød og sæt dem i forme og efterfølgende på køl indtil dagen efter. Du kan også lave en almindelig blød dej.
  5. ALMINDELIG DEJ: Ingredienserne blandes og æltes sammen - lad det hæve til dagen efter eller blot 1 time. (Det er mest lækkert, hvis det for lov at hæve natten over)
  6. Bages i ovnen 220 grader i 20 minutter.
  7. AGURKESALAT: Rør eddike, sukker og peber sammen - rør indtil sukkeret er opløst.
  8. Efter ca en time presses agurkerne, og lagen hældes over - lad det trække lidt.
  9. RISTEDE LØG: Løgene pilles og skæres i tynde både og strimler. Det vendes med mel og salt.
  10. De steges gyldne i olie eller andetfedt og lægges til tørre på køkkenrulle - drys lidt salt på toppen (du kan vende dem med lidt lækker soya eller tempuramel).
  11. Rødløg skæres i tynde skiver.
  12. Lav en dressing af olie, citron, timian og honning. Hæld dressingen over rødløgene.
  13. Det andet løg hakkes fint - det skal bruges til at toppe kradseren med.
  14. HJEMMELAVET SENNEP: Kog sennepskornene med hyldeblomst og vand - lad det snurre i 20 min (det må gerne stå og trække natten over)
  15. Dagen efter hældes det i en blender. Tilsæt sennepspulver, gurkemeje, lidt løgpulver og olie. Blend den fed - og det skal siges, at den udvikler sig ikke til det kønnere.