Sort bønnepure

16x9
Lasse Skjønning Andersens sorte bønnepuré. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
720 min + 20 min

Tilberedning

  1. Hvis du bruger tørrede bønner, skal de stå i blød i cirka 12 timer, inden de koges i 30-40 minutter.
  2. Hak løg og hvidløg fint. Varm olivenolien i en stor pande eller kasserolle.
  3. Steg løg og hvidløg af. Løgene må gerne karamellisere, men må ikke blive brændte.
  4. Kom stødt koriander og kogte bønner i gryden, og steg af ved medium varme i cirka fem minutter.
  5. Kom limesaft i, og blend bønnerne med en stavblender. Smag til med salt og peber.
  6. Hvis pureen er for tyk, kan du røre lidt ekstra olivenolie i.
  7. Bønnemosen opbevares på køl og har en holdbarhed på cirka en uge. Den er genial som tilbehør til blandt andet risretter og som element i tortillaer med mere.