Spareribs med cremede kartofler og salat

16x9
Mikkel Egelunds spareribs med cremede kartofler og salat. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min + 240 min

Tilberedning

  1. SPARERIBS: Fjern eventuelt hinden på bagsiden af benet. Dette gøres nemt ved at løsne med fingrene, og holde fast i hinden med et viskestykke.
  2. Del spareribsene i 3-4 stykker ved at skære igennem kødet mellem benene. Drys godt med spicerub på begge sider.
  3. Stykkerne pakkes individuelt i sølvpapir, og lægges på bageplade. Sæt i ovnen ved 150 grader i cirka 2,5-3 timer.
  4. Lad pakkerne køle let af. Åben pakkerne, og kom de møre ben en plade med bagepapir. Sæt i ovnen ved 150-160 grader i 15 minutter.
  5. Pensl med barbecuemarinade, og sæt tilbage i ovnen i 10 minutter.
  6. Pensl igen med barbecuemarinade. Serveres med cremede kartofler og salat.
  7. SPICERUB: Alt blendes godt sammen på blender. Denne opskrift giver en stor portion, der kan gemmes, til næste gang du skal lave spareribs.
  8. BARBECUEMARINADE: Bland det hele sammen i en gryde, og lad det simre ved meget svag varme i cirka 15 minutter. Denne opskrift giver en stor portion, der kan gemmes, til næste gang du skal lave spareribs.
  9. CREMEDE KARTOFLER: Kog kartoflerne møre - kan eventuelt pilles. Skær eller tryk dem lidt i stykker, inden de vendes.
  10. Kom kartoflerne i en gryde, og lun med cremefraiche.
  11. Smag til med friskpresset hvidløg og citronsaft, salt og peber (eventuelt lidt vand, hvis det virker for bastant).
  12. Vend spinaten i inden servering.
  13. Server eventuelt til spareribsene en grøn salat, som er vendt med lidt sennepsvinaigrette - en blandet salat kunne eksempelvis bestå af skalotteløg i tynde ringe, halve cherrytomater og masser af fintskåret purløg.
  14. VINAIGRETTE: Sennep, salt, eddike og honning røres sammen. Tilsæt olie lidt ad gangen, til det bliver en homogen masse.
  15. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis vinaigretten ønskes lidt tyndere.