Sportskage

16x9
Grad
Svær
Pers.
12
Tid
30 min + 90 min

Tilberedning

  1. Til makronbunden røres marcipan og sukker op med en røremaskine, og de friske æggehvider tilsættes til massen for en grødet konsistens.
  2. Der tegnes en ring på bagepapir, der har 24 centimeter i diameter, og massen sprøjtes ud på papiret. Bunden bages ved 160 grader i 30 minutter.
  3. Vandbakkelsdejen startes ved at vand bringes i kog med smør. Når vandet koger, tilsættes mel, og massen røres godt igennem.
  4. Dejen skal ristes så den får en god smag. Når den er kølet ned til håndtemperatur, kan æggene piskes i dejen - ét efter ét. Pisk til den er glat
  5. Vandbakkelserne skal være mindre, end man tror. De skal ikke fylde mere end en tokrone, inden de bages.
  6. Læg dejen op i en sprøjtepose, og sprøjt på bagepapir så mange knopper du kan med god afstand.
  7. Vandbakkelserne bages ved 190 grader i 30 minutter.
  8. 1 liter fløde piskes op med håndmixer eller på maskine. Når fløden er ved at blive til skum, tilsættes den knuste nougat. Skummen skal kunne stå af sig selv, men må på ingen måde ligne eller smage af smør.
  9. Sæt flødeskummen på køl til senere brug
  10. Læg alle ingredienser til karamellen op i en kasserolle, og kog ingredienserne til 140 grader. Tag varmen af blusset når karamellen når den ønsket temperatur.
  11. Dyp de 41 vandbakkelser i den varme karamel. Det er en god ide at have en kold klud ved din side, hvis du nu skulle komme til at brænde dig på karamellen.
  12. Nu skal alle delene samles. Placér din makronbund på et fad med en lille klat af den piskede nougatflødecreme.
  13. Læg alt flødecremen på bunden og lav din halve fodbold ved at hvælve skummet op med en paletkniv.
  14. Sprøjt en kant med sportskagetyllen nederst på kagen og fordel 40 knopper rundt om kagen.
  15. Sprøjt kagen op.
  16. Kagen afsluttes med en karamelliseret vandbakkelse på toppen.