Sprøde grøntsagsruller

16x9
Sprøde grøntsagsruller. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
45 min + 45 min

Tilberedning

  1. Skyl/skræl grøntsagerne.
  2. Skær dem ud i 6 ens, aflange bjælker (8-10 cm lange).
  3. Læg bjælkerne enkeltvis i 1 stykke forårsrulledej.
  4. Drys med frø, krydderurter/krydderier efter eget valg.
  5. Rul dejen stramt sammen omkring grøntsagscruditeen.
  6. Opvarm olien på en pande eller i bunden af en gryde.
  7. Dybsteg rullerne i den kogende olie, til de er gyldne og sprøde hele vejen rundt.
  8. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  9. Drys med lidt salt og server dem sprøde og varme med dip af sweet chilisauce eller mayo.
  10. OBS: Olien skal være kogende, så grøntsagerne ikke blive bløde og gennemkogte, inden dejen er sprød og gylden hele vejen rundt. Dog ikke så varm, at olien begynder at ryge eller rullerne bliver brændt.
  11. Tip: Prøv variationer af grøntsager - fx pastinak krydret med masala, jordskok med citronskal eller sødekartofler med chili og røget paprika.