Sprøde vandbakkelser med craquelin, marinerede jordbær og fløde

16x9
Sprøde vandbakkelser med craquelin marinerede jordbær og fløde Foto: TV 2
Grad
Mellem

Tilberedning

  1. Craquelin: Bland alle ingredienserne sammen.
  2. Rul mellem bagerpapir til 2-3 mm. og frys.
  3. Skær i ønsket form og læg på choux før bagning.
  4. Vandbakkelse: Kog vand, mælk, salt, sukker og smør.
  5. Sigt melet.
  6. Rør melet i og fortsæt med at røre i panden, så noget af vandet fordamper.
  7. Tag dejen ud af varmen, afkøl lidt, og tilføj æggene et efter et.
  8. Forvarm ovnen til 250 grader.
  9. Sprøjt vandbakkelsesdejen på et bagepapir - 30 gr./stk.
  10. Skær craquelin ud i samme størrelse som vandbakkelserne og læg craquelinstykkerne på dejen.
  11. Sluk for ovnen og kom bagepladen med vandbakkelserne ind i ovnen. Luk for ovnen.
  12. Tænd ovnen igen på 180 grader, når vandbakkelserne er hævet og har taget lidt farve.
  13. Afslut bagning langsomt for at tørre vandbakkelserne ud.
  14. Creme: Kog fløden i en gryde med vanilje.
  15. Tilsæt de opblødte blade husblas og hæld det hele over i skålen med den hvide chokolade.
  16. Lad blandingen køle helt ned og dem pisk det til flødeskum.
  17. Marinerede jordbær: Skær jordbær i små stykker og læg dem i en skål.
  18. Bland vaniljekornene med sukker og kom over jordbærene.
  19. Tilsæt det hakkede mynte og revet citronskal og bland godt.
  20. Anretning: Skær toppen af vandbakkelserne og fyld bunden med de marinerede jordbær.
  21. Top med cremen og luk med toppen af vandbakkelsen.