Stefans fried chicken burger

16x9
Stefans fried chicken burger. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
80 min

Tilberedning

  1. SPINATBOLLER: Smuldr gæren i det lune vand i en skål, tilsæt melet og rør det rundt.
  2. Tilsæt eddike, salt, sukker og ælt det godt sammen til en homogen brøddej.
  3. Form fire boller og drys med sesamfrø. Lad dem hæve til dobbelt størrelse. De skal bage i ca. 20 min ved 190 grader.
  4. AGURKESALAT: Rør eddike og sukker sammen i en skål (der skal røres løbende, indtil sukkeret er opløst).
  5. Agurken skæres i tynde skiver og salt, peber og sukker tilsættes
  6. Agurkesalaten skal stå i en time, så vandet løber af. De skårne agurker vrides/sigtes og tilsætte i eddikelagen efterfølgende. Salaten bliver bedst, hvis den er lavet dagen før.
  7. RØGET CHILIMAYONNAISE: Chipotlen blendes med hvidløg og røget paprika, og massen røres forsigtigt i mayonnaisen.
  8. Der tilsættes de fintskårne purløg og smages til med salt, peber og citron.
  9. Lad den stå en time og smag til igen - smagen skal lige have lov arbejde.
  10. KYLLING: Brystet soigneres og halveres, så der bliver to flade stykker.
  11. Alle krydderierne masseres ind i kyllingen. Gerne dagen før.
  12. Brysterne vendes i mel, så de piskede æg og derefter pankoraspen. Der skal sidde meget rasp på, så de bliver sprøde.
  13. De steges gyldne i den varme olie. Olien skal være varm men må ikke brænde.
  14. BRØD OG PYNT: Brødet grilles, brøndkarse og dild plukkes.
  15. ANRETNING: Bollerne halveres og smøres med mayonnaisen, og kyllingen lægges på. Der toppes med rucola og agurkesalat, og der lukkes med bollen.