Stegt broccoli på bund af svampepure

16x9
Stegt broccoli på bund af svampepure Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
2
Tid
10 min + 40 min

Tilberedning

  1. STEGT BROCCOLI PÅ BUND AF SVAMPEPURÉ MED VESTERHAVSOST OG URTER: Skræl løg og hvidløg og skær begge i tynde skiver. Steg dem i bunden af en gryde i en spsk. smør ved svag varme i ca. 6-7 minutter uden at løgene tager farve.
  2. Imens renses svampene og skæres i grove stykker. Læg svampene i gryden og steg dem med ved høj varme i 7-8 minutter til at de har taget godt med farve.
  3. Tilsæt hvidvin og lad det koge helt væk. Dæk dem med grøntsags bouillon til de er helt dækkede. Kog nu svampene i 5-6 minutter til de er helt møre.
  4. Sig nu væden fra svampene (gem væden) og blend svampene med en god klat smør (ca. 40g) indtil at pureen er helt lind. Det kan hjælpe at tilsætte en lille smule af ”suppen”, hvis blenderen ikke rigtig kan køre det. Men pas på at pureen ikke bliver for tynd.
  5. Smag nu pureen til med salt og peber og hold den lun i en gryde ved svag varme.
  6. Skær nu broccoli i mindre buketter og skær også gerne stokken i skiver.
  7. Varm en pande op med olie til mellemhøj varme og tilsæt broccolien sammen med en klat smør. Steg broccolien i 6-7 minutter indtil at den har taget godt med farve.
  8. Krydr broccolien med salt, peber og frisk citronsaft.
  9. Anret en tallerken med svampepuréen i bunden og det stegte broccoli ovenpå. Riv til sidst vesterhavsost og pynt af med lidt friske urter.