Stegt dådyr fra Æbelø, svampestuvning og skummende eddikesauce

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 4
- Tid
- 60 min
Tilberedning
- DÅDYR:
- Del køllen ud i de forskellige muskler og krydr dem godt med salt og peber.
- Steg stykkerne på en varm pande i lidt olie. Steg stykkerne i cirka 2 minutter på hver side og tag dem herefter af panden og lad dem trække i cirka 15 minutter.
- Før servering bruses smørret op på panden, og timian, hvidløg og kød tilsættes. Lad kødet varme i det brusende smør i et par minutter.
- SKUMMENDE EDDIKESAUCE:
- Kog vand, sukker og eddike op.
- Tilsæt sennep.
- Kom smørret i lidt ad gangen, mens du blender med en stavblender. Smag til med salt og peber.
- Før servering varmes saucen op, til den er lidt varmere, end at du kan have fingeren i den. Gør den skummende med stavblenderen, inden du kommer den på retten.
- BRIOCHE:
- Smelt smørret på en pande sammen med hvidløg og timian.
- Kom brødet på panden og steg det gyldent. Krydr med salt og peber.
- SVAMPESTUVNING:
- Varm olien op på en pande.
- Steg svampene ved hård varme i et par minutter.
- Tilsæt herefter alkohol og flambér eller kog væk.
- Tilsæt smør, urter og løg. Steg et par minutter.
- Tilsæt fløde og lad det koge ned til konsistensen er tyk og cremet.
- Smag til med salt, peber og lidt sherryeddike.
- Stuvningen anrettes ovenpå det stegte brød.