Stegt dådyr fra Æbelø, svampestuvning og skummende eddikesauce med grov sennep

16x9
Stegt dådyr fra Æbelø, svampestuvning og skummende eddikesauce med grov sennep. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. DÅDYR:
  2. Del køllen ud i de forskellige muskler og krydr dem godt med salt og peber.
  3. Steg stykkerne på en varm pande i lidt olie. Steg stykkerne i cirka 2 minutter på hver side og tag dem herefter af panden og lad dem trække i cirka 15 minutter.
  4. Før servering bruses smørret op på panden, og timian, hvidløg og kød tilsættes. Lad kødet varme i det brusende smør i et par minutter.
  5. SKUMMENDE EDDIKESAUCE:
  6. Kog vand, sukker og eddike op.
  7. Tilsæt sennep.
  8. Kom smørret i lidt ad gangen, mens du blender med en stavblender. Smag til med salt og peber.
  9. Før servering varmes saucen op, til den er lidt varmere, end at du kan have fingeren i den. Gør den skummende med stavblenderen, inden du kommer den på retten.
  10. BRIOCHE:
  11. Smelt smørret på en pande sammen med hvidløg og timian.
  12. Kom brødet på panden og steg det gyldent. Krydr med salt og peber.
  13. SVAMPESTUVNING:
  14. Varm olien op på en pande.
  15. Steg svampene ved hård varme i et par minutter.
  16. Tilsæt herefter alkohol og flambér eller kog væk.
  17. Tilsæt smør, urter og løg. Steg et par minutter.
  18. Tilsæt fløde og lad det koge ned til konsistensen er tyk og cremet.
  19. Smag til med salt, peber og lidt sherryeddike.
  20. Stuvningen anrettes ovenpå det stegte brød.