Livsstil

Stegt fiskefilet med hjemmerørt remoulade

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
2
Tid
90 min + 30 min

Tilberedning

  1. FISK: Hvis du bruger kulmule, skæres den i 4 lige store stykker. Hvis du bruger fiskefileter, sikrer du, at der ikke er ben i kanten af fisken, inden du panerer den.
  2. Paner fileterne først i mel, derefter æggehvider og til sidst 0,5 panko og 0,5 rasp. Steg fisken på en mellemvarm pande i lige dele olie og smør.
  3. Du kan også fritere fisken i 180 gram varm olie, til den er lysbrun. Hvis du bruger kulmule, kan den eventuelt steges færdig i ovnen i 5 minutter ved 180 grader.
  4. Læg dem derefter over på et stykke køkkenrulle, og drys med lidt groft salt.
  5. REMOULADE: Grøntsagerne skæres i tern, koges i cirka 15 minutter i letsaltet vand, til de er helt møre. Derefter kommes de i den lune lage, der består består af 500 gram sukker, 0,5 liter eddike, 2 teske madras karry og 1 teske sennepskorn. De skal stå i lagen i mindst 1 døgn.
  6. 1 deciliter af grøntsagerne hakkes/blendes med en smule af syltelagen, og derefter blandes det med 2 deciliter mayonnaise. Hvis du synes, at den er lige lys nok, kan du tilsætte lidt gurkemeje. Så bliver den mere gul.
  7. SERVERING: Smør rugbrødet, læg et stykke salat i den ene ende af brødet. Læg derpå fisken og ovenpå 1 spiseske remoulade.
  8. Skær enderne af citronerne, og skær dem i både. Læg 2 citronbåde på den ene ende af fisken. Tilføj 2-3 kviste dild og 2 halve tomater, så remouladen holder fast i dem.