Stegt flæsk-bygotto

Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. Kog nakkefileten i letsaltet vand i ca. 45 minutter. Skær i mundrette stykker, når kødet er mørt.
  2. Tænd ovnen på 200 grader. Læg flæskestykkerne på en bageplade med bagepapir. Drys med groft salt. Steg flæsken i ca. 30 minutter på den ene side, vend flæskestykkerne, drys med salt og bag igen i ca. 30 minutter, eller indtil stykkerne er helt brune og syder af fedt på overfladen.
  3. I mellemtiden: Kom perlebyg og bouillon i en gryde, og kog op ved høj varme. Skru ned til mediumvarme, når perlebyggene koger, og lad dem koge ind. Når perlebyggene er møre, og væsken er fordampet, slukkes blusset.
  4. Skyl persillen grundigt og hak groft. Blend persille og fløde til en sammenhængende puré (gem en lille smule persille til topping).
  5. Pisk rapsolie og æbleeddike grundigt sammen, og vend med hakket æble og persille.
  6. Kom 2 dl kogende vand ned i gryden med perlebyg, og kog op sammen med persillepuré og svineslagsstykkerne. Kom parmesan i, når bygottoen stadig er letflydende. Skru ned for varmen, og rør godt rundt. Bygottoen skal være cremet og let i konsistensen. Smag til med salt og æbleeddike.
  7. Anret bygottoen i dybe tallerkener eller skåle, og servér bygottoen med persille“salaten” og stegt flæsk.