Stegt gråand med svampe a la creme og rucolasalat a la Waldorf

16x9
Stegt gråand med svampe a la creme og rucolasalat a la Waldorf Foto: TV 2
Grad
Svær
Pers.
4
Tid
30 min + 90 min

Tilberedning

  1. STEGT GRÅAND: Skær lårene af ænderne. Sørg for at få hele overlåret med ved at skære helt tæt.
  2. Krydr lårene godt med salt og peber, og lad dem trække lidt.
  3. Kom dem i en lille gryde eller ildfast fad med låg. Hæld varm andefedt ved, så det dækker, og kom dem i varm ovn ved 160 grader i cirka 1 time, til de er møre.
  4. Steg lårene let sprøde på skindsiden i lidt andefedt på panden.
  5. Pensl ænderne på brystet, og krydr med salt og peber. Steg i ovn ved 200 grader i cirka 6-7 minutter. Lad dem hvile cirka 10 minutter.
  6. Skær brysterne af skroget, og steg dem færdige på skindsiden. Vend dem kort om inden servering. De må gerne være rosa stegt.
  7. Serveres med små stegte kartofler og tyttebærkompot.
  8. SVAMPE A LA CREME: Del eventuelt svampene i mindre stykker.
  9. Steg dem i smør, til de er gyldne, og tilsæt skalotteløg, og flambér med cognac.
  10. Tilsæt Noilly Prat, og kog op. Tilsæt hønsefond og fløde, og kog det, til det har en cremet konsistens.
  11. Smag til med citronsaft, salt og godt med kværnet peber.
  12. RUCOLA SALAT A LA WALDORF: Rør olivenolie, citronsaft, honning og dijonsennep sammen.
  13. Vend rucola, bladselleri, æble, druer og valnøddekerner i.