Stegt grĂĄand med svampe a la creme og rucolasalat a la Waldorf

- Grad
- Svær
- Pers.
- 4
- Tid
- 30 min + 90 min
Tilberedning
- STEGT GRÅAND: Skær lårene af ænderne. Sørg for at få hele overlåret med ved at skære helt tæt.
- Krydr lårene godt med salt og peber, og lad dem trække lidt.
- Kom dem i en lille gryde eller ildfast fad med låg. Hæld varm andefedt ved, så det dækker, og kom dem i varm ovn ved 160 grader i cirka 1 time, til de er møre.
- Steg lårene let sprøde på skindsiden i lidt andefedt på panden.
- Pensl ænderne på brystet, og krydr med salt og peber. Steg i ovn ved 200 grader i cirka 6-7 minutter. Lad dem hvile cirka 10 minutter.
- Skær brysterne af skroget, og steg dem færdige på skindsiden. Vend dem kort om inden servering. De må gerne være rosa stegt.
- Serveres med små stegte kartofler og tyttebærkompot.
- SVAMPE A LA CREME: Del eventuelt svampene i mindre stykker.
- Steg dem i smør, til de er gyldne, og tilsæt skalotteløg, og flambér med cognac.
- Tilsæt Noilly Prat, og kog op. Tilsæt hønsefond og fløde, og kog det, til det har en cremet konsistens.
- Smag til med citronsaft, salt og godt med kværnet peber.
- RUCOLA SALAT A LA WALDORF: Rør olivenolie, citronsaft, honning og dijonsennep sammen.
- Vend rucola, bladselleri, æble, druer og valnøddekerner i.