Stegt hornfisk med stuvede kartofler & rabarberchutney

16x9
Stegt hornfisk med stuvede kartofler & rabarberchutney. Foto: TV 2
Pers.
4

Tilberedning

  1. RABARBER CHUTNEY: Skyl og skær Rabarber stænglerne i 1 cm stykker, riv ingefæren og hak løgene. Kog det hele op og lad det simre i ca. 15 min.
  2. Stilles på køl i serveringsskål eller sylteglas. Den skal være sød/syrlig og med kant fra chili og ingefæren.
  3. STUVEDE KARTOFLER: Kartoflerne koges møre, pilles og halveres. Løgene skæres i tern og sauteres med olie/smør, til de bliver møre( De skal ikke tage farve). Melet tilsættes og massen røres glat. Mælk og fløde tilsættes og det skal simre sig tykt under omrøring( pas på det ikke brænder på).
  4. De kogte kartofler tilsættes, der røres forsigtigt og smages til med salt, peber, sennep og citron. Krydr det godt så det smager af noget.. - Lige inden servering tilsættes de skåret Purløg og Karse
  5. HORNFISK: Fisken soigneres, og der skæres 2- 3 stykker på hver fisk, som smøres med sennep, krydres med salt/peber og Citron.
  6. Fisken lukkes sammen så der er skind hele vejen rundt og skindet ridset lidt med en skarp kniv og drysses med en smule salt
  7. PYNT: Karse og dild plukkes, og citron skæres i både.
  8. ANRETNING: De stuvede kartofler anrettes i bunden, fisken ovenpå og de friske urter på toppen. Rabarber chutneyen serveres ved siden af.