Stegt kalvelever à la Italien med urtepolenta, fennikelsalat og grov kompot

16x9
Stegt kalvelever ala Italien med stegt urtepolenta, frisk sprød fennikelsalat og grov kompot på løg, rød peber og tomat samt vinaigrette Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. STEGT POLENTA MED URTER:
  2. Hak løg, hvidløg og krydderurterne fint.
  3. Kog vandet op med bouillonen.
  4. Når vandet koger, og boullionterningen er smeltet, kommes polentamelet i under rolig omrøring.
  5. Når halvdelen af polentamelet er i, kommes alle de hakkede grøntsager i efterfulgt af revet ost og et godt skvæt salt og peber. Mens ingredienserne er under omrøring, kommes det sidste polentamel i, og der røres videre.
  6. Fordel grøden i en bradepande. Stil på køl cirka 1 time, så den er klar til at skære ud.
  7. Skær den i aflange stykker, og steg polentaen i lidt olivenolie og smør, til den er sprød.
  8. KOMPOT PÅ GRØNTSAGER OG FENNIKELSALAT:
  9. Sæt en gryde over med vand og kog.
  10. Lav en skål med koldt vand, gerne isvand.
  11. Lav et lille snit i toppen af tomaten, i den modsatte ende af hvor stilken sidder.
  12. Når vandet koger, kom tomaterne ned i cirka 30 sekunder, og put dem hurtigt i isvandet bagefter. Dette kaldes også for tomatconcasse.
  13. Halver tomaterne, og skrab indmaden ud. Gem indmaden.
  14. Skær tomaterne i tynde både.
  15. Skræl løg, og fjern kernehusene på peberfrugterne, og skær dem i tynde både.
  16. Varm en gryde op med lidt olivenolie ved middel varme.
  17. Pres hvidløget, og kom ned i gryden sammen med løg, peberfrugter og tomatkernerne.
  18. Det skal steges, dog uden at det tager for meget farve, så rør til. Det vil afgive noget væske, og når væsken er kogt væk, så kom tomatbådene i, og rør rundt cirka 2 minutter, til tomaterne begynder og smelte og samle retten.
  19. Bland det hele med friskhakket timian.
  20. FENNIKELSALAT:
  21. Skær fennikel helt tyndt, gerne på mandolinjern.
  22. Pres citronen ned i fennikelskiverne, hak dilden og bland med fennikel og en smule salt.
  23. VINAIGRETTE:
  24. Smør og olivenolie smeltes sammen stille og roligt ved lav varme.
  25. Hak alle ingredienserne fint og bland med smør-olie blandingen. Lige inden, I skal spise, kommes det ud over leveren.
  26. KALVELEVER:
  27. Bland mel med salt og peber.
  28. Vend leverskiverne i melblandingen, og kom dem på en meget varm pande. Steg dem i cirka 3 minutter på hver side.
  29. Tag leveren fra, og skru ned for varmen, kom smør, hvidløg og urterne på.
  30. Put leveren i smørblandingen i cirka 1 minut lige inden servering.