Stegt kulmule med lun kernesalat og jordskokker

16x9
Stegt kulmule med lun kernesalat og jordskokker. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 30 min

Tilberedning

  1. STEGT KULMULE: Skær fileterne af fisken, og steg dem i olie på en varm pande. Giv dem et par minutter på hver side. Tilføj til sidst en klat smør for smagens skyld. Krydres med salt og peber.
  2. LUN KERNESALAT: Rugkerner koges næsten møre i rigeligt vand. Derefter tilsættes de andre kerner. De skal koge i 15-20 minutter.
  3. Lige inden de næste kerner er møre, tilsættes de skårede jordskokker og rosenkål. De skal også koges møre.
  4. Det hele sigtes, men der skal være lidt vand tilbage i gryden sammen med kerner, jordskok og rosenkål.
  5. Smag til med citron, salt og peber. Den skal være cremet, frisk og fed. Så er den klar til servering.
  6. PYNT/SPRØDT: Jordskokkerne skæres i meget tynde skiver.
  7. De skal friteres i varm olie, til de er gyldne og sprøde. De drysses over retten sammen med de friske urter.
  8. ANRETNING: Kernesalaten lægges i bunden, og de stegte stykker fisk anrettes ovenpå. Pynt lægges på toppen.