Livsstil

Stegt kylling med bagte rødbeder og grønkålssalat med æbler

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
2

Tilberedning

  1. Rødbederne skylles, drysses med salt og pakkes ind i stanniol.
  2. Bag rødbederne i ovn i cirka 1½ time ved 180 grader.
  3. Når rødbederne er kølet lidt af, pilles skrællen af, og rødbederne skæres i grove stykker.
  4. Lun rødbedestykkerne i æblemost, som til sidst udgør saucen til retten.
  5. Kyllingen vendes i olie og drysses med salt og peber.
  6. Steg kyllingen i ovnen ved 180 grader i cirka 40 minutter.
  7. Gem stegevæsken fra kyllingen, og hæld ved kyllingen på tallerkenen ved servering.
  8. Grønkålen skylles grundigt, plukkes og vendes med salt, eddike, sennep og olie.
  9. Æblet skæres og vendes i til sidst.
  10. Tilsæt saltede kerner.
  11. Kyllingen deles i bryst og lår, en af delene kan gemmes til dagen efter.
  12. Kylling anrettes på tallerken og serveres med glaserede rødbeder og salat.