Stegt kylling med bagte rødbeder og grønkålssalat med æbler
Tilberedning
- Rødbederne skylles, drysses med salt og pakkes ind i stanniol.
- Bag rødbederne i ovn i cirka 1½ time ved 180 grader.
- Når rødbederne er kølet lidt af, pilles skrællen af, og rødbederne skæres i grove stykker.
- Lun rødbedestykkerne i æblemost, som til sidst udgør saucen til retten.
- Kyllingen vendes i olie og drysses med salt og peber.
- Steg kyllingen i ovnen ved 180 grader i cirka 40 minutter.
- Gem stegevæsken fra kyllingen, og hæld ved kyllingen på tallerkenen ved servering.
- Grønkålen skylles grundigt, plukkes og vendes med salt, eddike, sennep og olie.
- Æblet skæres og vendes i til sidst.
- Tilsæt saltede kerner.
- Kyllingen deles i bryst og lår, en af delene kan gemmes til dagen efter.
- Kylling anrettes på tallerken og serveres med glaserede rødbeder og salat.