Stegt pighvar med vreden hvidkål og vintersalat

16x9
Stegt pighvar med vreden hvidkål og vintersalat. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
120 min

Tilberedning

  1. PIGHVAR: Fileter først fisken, befri fileterne for skind og gem både ben, hoved og skind til fond.
  2. Når du skal stege din fisk skal du have en pande klar som er godt varm. Kom en god skefuld olie på panden samt en god klat smør og kom herefter fileterne på panden
  3. Steg dem ved hård varme i ca. 1 minut og skru så herefter ned for varmen og lad fisken stege næste færdig. Ca. 2 minutter. Når du kan se varmen begynde at trække op gennem fisken, vender du den. Lader den få ca. 15 sekunder og tager den så af panden. Server fisken med det samme.
  4. VREDEN HVIDKÅL: Del hvidkålen i 4 - 8 stykker. Fjern de yderste grove blade og stokken. Kom kålen i vand, tilsæt salt og kog den godt mør, det tager ca. 1 time.
  5. Tag Kålen op i en sigte og lad den dryppe godt af. Vrid kålen fri for vand i rene viskestykker.
  6. Hak kålmassen en gang igennem en kødhakker eller hak det så fint som muligt med en kniv.
  7. Smelt smørret i en tykbundet gryde og tilsæt kål. Rør så meget fløde i, at kålen har en passende tykkelse. Den skal være som en ret tyk stuvning.
  8. Varm kålen igennem ved svag varme. Hvis varmen er for stærk, brænder kålen på. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  9. DANSKE VINTERSALATER I MORMORDRESSING: Vælg det kål eller salat som du bedst kan lide at spise råt. Skyl det godt og slyng herefter vandet fra. Lige før servering vendes kål/salat i vinaigrette og anrettes oven på retten
  10. Det hele røres sammen og smages til med eddike og sukker efter smag. Tilsæt det finthakkede skalotteløg.
  11. SKUMMENDE MUSLINGESAUCE:
  12. Først skylles muslingerne og renses for ”skæg”.
  13. I en gryde varmes olien op til det ryger og heri kommes de 3 fed hvidløg samt muslingerne. Steg muslingerne et par minutter og hæld herefter hvidvinen på. Dæk gryden med et låg og lad muslingerne koge i ca. 10 minutter.
  14. Muslingerne siges fra og væsken/fonden koges ned til den smager dejligt og kraftigt.
  15. I den kraftige muslingefond piskes nu en halv pakke smør og sauces smages til med citronskal, salt, peber, 1 spsk. creme fraiche og evt. lidt citronsaft. Lige før servering skummes saucen op med en stavblender