Stegt rødspætte med brunet smør, kapers, citron, ærter og persille

16x9
Stegt rødspætte. Foto: TV 2/Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 15 min

Tilberedning

  1. RØDSPÆTTE: Snit skalotteløgene i fine tern. Kom dem op i en lille gryde sammen med kapers.
  2. Krydr rødspætterne med salt og peber, vend i melet, og slå overskydende mel af.
  3. Tag en varm pande, og kom lidt olie på. Steg fisken på den ene side, til den er gylden, kom smørret på, og brus færdig. Vend fisken, og steg færdig. Sørg for, at fisken svømmer i smør.
  4. Tag det brunede smør fra rødspætterne, og kom det ned i gryden. Smag til med citronsaft, salt og peber. Det vendes med knuste ærter.
  5. Kom fisken på tallerknerne. Fordel den brunede smørsauce ud over hele fisken, og drys den hakket persille over. Serveres med citron.
  6. SMØRDAMPEDE, KNUSTE ÆRTER: Kom det hele i en gryde, og damp under låg i cirka et minut. Sigt væden, og knus ærterne med en ske.
  7. Serveres med kogte nye danske kartofler.