Stegt torsk med cremet majs, stikkelsbær og nye kartofler

16x9
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 60 min

Tilberedning

  1. STEGT TORSK: Fileter din torsk (hvis du har k√łbt en hel). Derefter sk√¶rer du den ud i stykker p√• ca. 150 gram. S√łrg for at sk√¶re skindet af torsken.
  2. S√¶t torsken i k√łleskab til du er klar til at stege den.
  3. MINIMAJS-CRUDITE: Fyld en plastikbeholder med iskoldt vand (kom gerne lidt isterninger i vandet)
  4. Skær dine minimajs så tynde så muligt og kom dem ned i isvandet. Brug helst et mandolinjern. Men det er også muligt atskære med en kniv.
  5. S√¶t din crudit√© af majs i k√łleskabet. Det er vigtigt den stadig er i vandet.
  6. PESTO P√Ö MACADEMIANN√ėDDER: Rist dine macademiann√łdder i ovnen ved 160 grader til de bliver gyldne. Tager ca. 6-7 min.
  7. Skyl de gr√łnne urter.
  8. Blend derefter de gr√łnne urter, olie, citron saft og de ristede macademiann√łdder til en homogen masse. Smag til med salt.
  9. Opbevares i k√łleskabet.
  10. KOGTE NYE KARTOFLER: Skyl dine kartofler i kold vand og brug en svampe for at fjerne eventuelle rester af jord.
  11. Kog en gryde med vand og kom eventuelt dine gr√łnne urtestilke (rester fra pestoen) i vandet sammen med skal af 1 citron. Smag vandet til med salt.
  12. N√•r vandet kommer op at koge sigter du dine gr√łnne urter og citron fra. Derefter skal kartoflerne i det varme vand.
  13. Når kartofler koger lader du dem små simre i cirka 4 min. Sluk derefter kogepladen. De skal trække færdig i 20-25 min.
  14. CREMET MAJSGR√ėD: Hak dine l√łg og hvidl√łg fint.
  15. Sk√¶re majs fra kolben og steg dem i en gryde med olie sammen med hakket l√łg og hvidl√łg.
  16. N√•r majsene begynder at gyldne tils√¶tter man m√¶lk, fl√łde og vand.
  17. Lad majsgr√łden st√• og sm√• simre i 20-25 min. til den begynder at samle sig og blive tyk.
  18. Tilsæt til sidst hakket estragon, revet parmesan og citronskal. Smag til med salt.
  19. ANRETNING: Steg din torsk p√• en meget varm pande med lidt olie. N√• du ser torsken begynder at skifte farve i kanten, kommer du sm√łr p√• panden og vender fisken.
  20. Vend dine kogte kartofler med pesto og pynt med stikkelsbær.
  21. Lun din majsgr√łd og tils√¶t eventuelt lidt m√¶lk hvis gr√łden har sat sig.
  22. Kom gr√łden i en dyb tallerken og placer torsken oven p√•.
  23. Kom dine crudite på majs oven på torsken og riv frisk parmesan på toppen.