Stegt torsk med rød karry og fladbrød

16x9
Stegt torsk med rød karry og fladbrød. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. RØD KARRY: Det hele blendes i en blender med en lille smule vand. Lige nok til at få blenderen til at kunne køre rundt.
  2. Kom olie og kokoscreme i en tykbundet gryde og tænd for varmen. Når olien er varm og kokoscremen er skilt, tilsættes den røde karrypaste. Lad den stege og rør godt rundt hele tiden. Pas på det ikke brænder. Når pasten er stegt af og det dufter fantastisk, tilsættes;
  3. Når olien er varm og kokoscremen er skilt, tilsættes den røde karrypaste. Lad den stege og rør godt rundt hele tiden. Pas på det ikke brænder. Når pasten er stegt af og det dufter fantastisk, tilsættes;
  4. Lad den stege og rør godt rundt hele tiden. Pas på det ikke brænder. Når pasten er stegt af og det dufter fantastisk, tilsættes
  5. Når pasten er stegt af og det dufter fantastisk, tilsættes dåserne med kokoscreme og kokosmælk, blokken med palmesukker, fiskesaucen, samt kafirlimebladene.
  6. Lad saucen koge ind til den er tyk og skilt. Smag den til og den er nu klar til at hælde over den stegte fisk.
  7. TORSK: Varm en pande op, så den er rygende varm. Tilsæt lidt olie og læg torskestykkerne på panden.
  8. Krydr med salt og peber.
  9. Skru ned for varmen og steg fisken til du kan se at varmen begynder at trække op gennem fisken.
  10. Vend dem om, lad dem stege i 20 sekunder, og server straks.
  11. Overhæld fisken med den røde karry sauce, pynt med koriander, fintsnittet chili og server med varme friskbagte fladbrød.
  12. FLADBRØD: Kom tørgær og salt i det lunkne vand og rør rundt. Kom melet i lidt efter lidt.
  13. Når alt melet er æltet i dejen, æltes den i ca. 10 minutter.
  14. Lad dejen hvile ved stuetemperatur i 30 minutter. Herefter formes der boller på ca. 50 gram af dejen.
  15. Bollerne udrulles så tyndt som muligt på et melet bord.
  16. Herefter steges de på en tør pande ved hård varme indtil den hæver op og bliver gyldne.
  17. Fladbrødene kan med fordel pensles med smeltet smør lige inden servering.