Stegt torskerogn med sauce tartare, grønkål og sprødt brød

16x9
Grad
Mellem
Pers.
2
Tid
60 min + 35 min

Tilberedning

  1. Start med at pakke din torskerogn ind i lidt bagepapir, luk den eventuelt tæt med en elastik.
  2. Læg nu pakken i en gryde, og dæk den med vand. Tilsæt laurbærblade, peberkorn og en håndfuld salt. Kog torskerognen, uden at vandet bulderkoger, i cirka 30-40 minutter. Det kommer an på størrelsen af 'bukserne'. Lad torskerognen køle af i lagen, gerne i et par timer.
  3. Imens laves tartarsaucen ved at blande mayonnaise, yoghurt og dijonsennep med finthakkede kapers, skalotteløg, cornichoner, purløg, dild, estragon og persille.
  4. Smag saucen til med salt, peber og citronsaft.
  5. Klargør grønkålen ved at fjerne bladene fra stokken og brække bladene i mindre stykker. Sæt grønkålen til side til senere.
  6. Når torskerognen er kølet af, skæres den i skiver på cirka 1 centimeter. Vend skiverne i lidt hvedemel på begge sider.
  7. Varm en pande op med smør og en spiseske olie til middel-høj varme.
  8. Steg torskerognen til den er gylden på begge sider i cirka 5-6 minutter, og krydr med salt og peber.
  9. Nu laves det sprøde brød ved at smelte to spiseskeer smør på en pande og stege brødet gyldent på begge sider ved middelvarme. Cirka 3-4 minutter på hver side.
  10. Til slut varmes en pande op til høj varme med to spiseskeer smagsneutral olie, og når panden er rigtig varm, kommes grønkålen på.
  11. Grønkålen steges i 3-4 minutter, så den næsten branker og brænder på flere steder. Så vendes den, og saften fra en halv citron kommes over.
  12. Grønkålen serveres sammen med det sprøde brød, sauce tartare og den ristede torskerogn.