Stegt torskerogn med sauce tartare, grønkål og sprødt brød

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 2
- Tid
- 60 min + 35 min
Tilberedning
- Start med at pakke din torskerogn ind i lidt bagepapir, luk den eventuelt tæt med en elastik.
- Læg nu pakken i en gryde, og dæk den med vand. Tilsæt laurbærblade, peberkorn og en håndfuld salt. Kog torskerognen, uden at vandet bulderkoger, i cirka 30-40 minutter. Det kommer an på størrelsen af 'bukserne'. Lad torskerognen køle af i lagen, gerne i et par timer.
- Imens laves tartarsaucen ved at blande mayonnaise, yoghurt og dijonsennep med finthakkede kapers, skalotteløg, cornichoner, purløg, dild, estragon og persille.
- Smag saucen til med salt, peber og citronsaft.
- Klargør grønkålen ved at fjerne bladene fra stokken og brække bladene i mindre stykker. Sæt grønkålen til side til senere.
- Når torskerognen er kølet af, skæres den i skiver på cirka 1 centimeter. Vend skiverne i lidt hvedemel på begge sider.
- Varm en pande op med smør og en spiseske olie til middel-høj varme.
- Steg torskerognen til den er gylden på begge sider i cirka 5-6 minutter, og krydr med salt og peber.
- Nu laves det sprøde brød ved at smelte to spiseskeer smør på en pande og stege brødet gyldent på begge sider ved middelvarme. Cirka 3-4 minutter på hver side.
- Til slut varmes en pande op til høj varme med to spiseskeer smagsneutral olie, og når panden er rigtig varm, kommes grønkålen på.
- Grønkålen steges i 3-4 minutter, så den næsten branker og brænder på flere steder. Så vendes den, og saften fra en halv citron kommes over.
- Grønkålen serveres sammen med det sprøde brød, sauce tartare og den ristede torskerogn.