Stegte kejserhatte

16x9
Stegte kejserhatte. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
2
Tid
30 min + 20 min

Tilberedning

  1. Start med at smelte smørret i en lille kasserolle ved svag varme. Lad det stå og brune ved svag varme i lang tid, indtil at det er helt mørkebrunt og dufter lidt af nødder.
  2. I bunden af gryden vil vallen lægge sig, sigt det fra og hæld det brunede smør tilbage i gryden.
  3. Hak skalotteløg helt fint, halvér hasselnødderne og tilsæt begge til det brunede smør og smag til med soya og peber.
  4. Hold saucen lun uden at den koger, ellers bliver den grumset.
  5. Del nu dine kejserhatte på langs og varm en pande op til god varme med lidt olie og steg dine kejserhatte med skæresiden nedad i ca. 3 minutter og vend dem herefter om og steg dem færdige i ca. 2-3 minutter. Krydr med salt og peber.
  6. Anret svampene i en lille dyb tallerken, og hæld den brunede smør over, pres lidt frisk limesaft over, pynt med lidt thai basilikum, koriander og brøndkarse og servér.