Stegte sild, cremet speltgrød & ærtevinaigrette

16x9
Stegte sild, cremet speltgrød & ærtevinaigrette. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
10 min + 20 min

Tilberedning

  1. Sæt en pande over på medium varme. Krydr fisken med salt og peber og sæt til side, indtil de skal steges.
  2. Bring en gryde i kog med alle ingredienserne til grøden. Grøden skal simre i 10 minutter uden låg og slukkes herefter for at trække færdig.
  3. Blend persillen og løvstikken med olie og eddiken i en foodprocessor, til vinaigretten samler sig. Den skal ikke være finblendet. (Alternativt hakkes urterne fint og blandes med olie).
  4. Bælg ærterne og kom dem i vinaigretten. Del zucchinierne på langs, og læg dem til side.
  5. Pluk mynten ud i blade, og kom dem i en skål.
  6. Vend sildefileterne med rugmel på skindsiden, og steg dem så på den varme pande med rigeligt smør. Hold fileterne nede, når skindet begynder at trække sig sammen. Tilsæt zucchinierne på samme pande, og lad dem brune sammen med sildene.
  7. Sluk panden, og vend fiskene kortvarigt. Drys salt og peber på fiskene og zucchinierne.
  8. Vend den varme grød sammen med vinaigretten og revet ost til en cremet konsistens. Smag grøden til med peber og evt. mere salt.