Stegte sild med sellerisalat og rugbrød

Grad
Let
Pers.
2
Tid
30 min

Tilberedning

  1. SILD: Fjern de værste ben fra sildene, og klip finnerne af.
  2. Smør dem med sennep på kødsiden, og drys med hakket estragon, salt og peber på kødsiden.
  3. Luk sildefileterne sammen, vend dem i rugmel, og steg dem i olie og smør på en varm pande.
  4. De skal have moderat varme i 8-10 minutter i det hele (eller tjek forsigtigt, om de er gennemtilberedte ved at løfte op i den ene filet).
  5. SELLERISALAT: Rør imens honning, citronsaft, citronskal, sennep og olivenolie.
  6. Skræl selleri, og skær selleri og æble i tynde strimler.
  7. Snit porren i tynde skiver.
  8. Vend selleri, æble og porrer med dressingen. Krydr med salt.
  9. Anret sellerisalaten med lidt plukket estragon
  10. Server straks stegte sild med sellerisalat og rugbrød.
  11. SILDELAGE: Kom eddike og sukker i en kasserolle, sammen med peberkorn og korianderfrø og kog op til sukkeret er smeltet.
  12. Kom løg i, og lad dem koge med i cirka 1 minut.
  13. Køl lagen af, og kom stegte sild i lagen.
  14. Lad sildene trække natten over. Server de stegte sild i lage med syltede løg.