Stegte skrubber serveret med lune kartofler med dild og sennep og klassisk opbagt sovs med rejer, spinat og svampe

16x9
Stegte skrubber serveret med lune kartofler med dild og sennep og klassisk opbagt sovs med rejer, spinat og svampe. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. SAUCEN: Kog fløden op, og reducér den ned til cirka 7 deciliter.
  2. Kom bouillonterningen i fløden, og lad den opløse.
  3. Hvis sovsen ikke er tyk nok, lav en maizena jævning. Sovsen må gerne være lidt tykkere, end man lige tænker, for når rejer spinat og svampe kommer i, bliver den lidt tyndere.
  4. Skær svampene i mundrette stykker, og steg dem godt af i lidt olie.
  5. Vask spinaten godt for jord og sand. Dræn herefter rejerne.
  6. Kom rejer, spinat og svampe i sovsen.
  7. Smag den til med citronskal, saft, salt og peber.
  8. PANDESTEGTE SKRUBBER: Klip finnerne af, og rens rødspætterne for blodrester, hvor hovedet har siddet. Skyl dem godt, og dup dem tørre. Vend herefter rødspætterne i rugmel.
  9. Varm en pande op med olie. Når den er godt varm, lægges rødspætterne på panden med den mørke side nedad. De skal steges cirka 5 minutter, alt afhængig af størrelsen på fisken. Vend nu fisken om, og kom smør på panden. Skru lidt ned for varmen.
  10. KARTOFLER: Skræl eller vask kartoflerne godt.
  11. Kom kartoflerne i en gryde med salt, og dæk dem med vand. Kog dem i 12 minutter, alt afhængig af størrelse. Tag dem af varmen, og lad dem trække i 15 minutter under låg.
  12. Hæld vandet fra, og køl lidt ned.
  13. Smelt smørret, og kom den hakkede dild og sennep i. Rør godt rundt, og hæld smørsovsen ud over kartoflerne.
  14. Serveres med citron.