Stenbiderrogn med avocadomos og knuste kartofler

16x9
Stenbiderrogn med avocado-mos, knuste kartofler og sprøde kartoffel-chips. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
30 min

Tilberedning

  1. STENBIDERROGN: Pisk citronsaft, salt og peber i stenbiderrognen, og lad det dryppe af i en sigte, mens resten gøres klar.
  2. Saltet vil få det til at safte lidt, og det gider vi ikke have i rognen.
  3. KNUSTE KARTOFLER: Start med at sætte kartoflerne over og koge UDEN salt. Ellers bliver de seje og ikke bare knuste.
  4. Når kartoflerne er kogt helt møre, kan du samle dem, mens de stadigt er lune med creme fraiche, dild, salt og peber med en gaffel. De skal stadig have lidt struktur, så du må ikke rode for meget med dem.
  5. AVOCADOMOS: Tag "kødet" ud af avokadoerne, og mos dem groft sammen med citron, salt og peber. Brug gerne fingrene.
  6. KARTOFFELCHIPS: Køb dem færdige, eller snit kartofler på et mandolinjern, og steg dem i varm olie i en gryde.
  7. ANRETNING: Sæt alle tingene ind på bordet i små skåle, eller lav en fin anretning i lag i en lille cylinder til dine gæster. Begge dele smager lige godt!