Stjerneskud

16x9
Stjerneskud. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
2
Tid
60 min + 30 min

Tilberedning

  1. Start med Thousand island-dressingen: Pisk æggeblommen med sennep, salt, peber og hvidvinseddike.
  2. Tilsæt olien lidt efter lidt, mens der piskes, indtil konsistensen er passende tyk.
  3. Bland cremefraiche i mayonnaisen og derpå de øvrige ingredienser. Smag til du synes, at den sidder lige i skabet. Rist brød af på en pande med lidt smør
  4. Stjerneskud: Rejer vendes i en lille smule god olivenolie og lidt citronsaft. Asparges skrælles, koges og dryppes grundigt af.
  5. Rul fileterne sammen til den dampet. Hæld lidt hvidvin ved. Det hele dækkes af et stykke smurt bagepapir og dampes i ovnen ved 180 grader i 8-10 minutter afhængigt af fileternes tykkelse.
  6. De fileter, der skal steges, tørres først grundigt af i køkkenrulle og vendes så først i sammenpisket æg og så i rasp. Lad paneringen sætte sig lidt, inden de steges i smør og vindruekerneolie.
  7. Skær sandwichbrød, fjern skorpen, og steg dem gyldne og sprøde i smør.
  8. Anret dit stjerneskud: Først brød og så lidt blade af hjertesalat. Herefter lægges de to slags fiskefilet på, dernæst rejer og asparges, thousand island-dressing, lakserogn og endelig dild og citron. Afslut med koldrøget laks og kaviar.